Nakon uspješne borbe protiv raka dojke Mia Stern shvatila je da mora promijeniti svoje životne navike i prehranu. Zahvaljujući promjenama koje je uvela u jelovnik vratila je svoje zdravlje te potpuno neplanirano i neočekivano izgubila 12 kilograma.

Mia Stern temeljito je promijenila svoju prehranu i bez velikih odricanja uspjela neočekivano smršaviti.

Jela sam više nego ikad, obožavala to što jedem, a višak kilograma se topio. Imala sam puno energije, redovitu probavu, dobro sam spavala i koža mi je blistala. Osjećala sam se kao da sam našla izvor vječne mladosti, ispričala je i pritom otkrila trikove uz koje joj je to uspjelo.

1. Započnite dan šoljicom tople vode s malo limuna. Taj jednostavan napitak garantovano pokreće probavu.

2. Redovno hidrirajte svoje telo tokom dana. Pored drugih tečnosti, dnevno popijte barem litar i po vodekako biste izbacili toksine iz tela.

3. Četiri puta nedeljno dan započnite sa zelenim smutijem po svom izboru. Na ovaj način unećete potrebne nutrijente u telo na samom početku dana.

4. Proteine jedite u kombinaciji sa zelenim povrćem. Uz pečenu piletinu kombinujte brokoli ili kelj sa teflona, a kuvana jaja jedite uz salatu od svežeg spanaća ili rukole.

5. Dnevno pojedite dve šake koštunjavog voća i semenki. Ove namirnice su sjajan izvor nutrijenata, a istovremeno služe kao zdrava grickalica.

6. Jedite što više supica s povrćem. Ako nemate vremena za svakodnevno kuvanje, nedeljom možete da napravite bistru povrćnu supu, izvadite iz nje povrće, procedite je i stavite je u frižider. Tamo može da stoji nekoliko dana.

7. Nahranite organizam biljnim proteinima. Pasulj, mahune, leblebije, sočivo, bob, heljda, kvinoja i avokado samo su neki od bogatih izvora biljnih proteina.

Pročitaj  DEVET PRAVILA ZA SKIDANJA SALA ZAUVIJEK: Najpametnija žena na svijetu ruši sve dosadašnje predrasude!

8. Svaki dan provedite barem 15 minuta u povezivanju s prirodom. Izađite i prošetajte obližnjim parkom, duboko dišite, posmatrajte svet oko sebe. Na taj način umirićete svoj um i napunićete se pozitivnom energijom.

izvor: zenskica