Proklijali beli luk u odnosu na sirovi dokazano je pojačava antiinflamatorno, imuno-ubrzanje, kardiovaskularne zdravstvene zaštite, i ima tu sposobnost da ubije 14 vrsta ćelija raka.

mladi-bijeli-luk

Sumporom-bogato jedinjenje zvano alicin, je efikasano sredstvo protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita bez toksičnih sporednih efekata.

Prvo, hajde da raščistimo sa tim glasinama “beli luk je otrovan”, koje nekolicina potvrdjuje, kao i da je “seme jabuke i kajsije otrovno”, teoriju koju zastupaju oni koji šire strah.

Malo znanja je zapravo opasno kada previdite sve detalje kompletne slike. One,koji za širenje straha koriste dezinformacije, treba svi da ignorišemo. Ovde pročitajte i zašto.

Međutim, ima istine o toksičnosti belog luka ako kupite konvencionalno uzgajan,uvozni beli luk. Preko polovine konvencionalno gajenog belog luka dolazi iz Kine. Skoro sve ostalo dolazi iz Meksika i nekih južnoameričkih nacija.

Određene količine tog uvezenog belog luka iz Kine su uzgajane u ljudskom izmetu, prema australijskim izveštajima.

Nakon nekoliko velikih pošiljki storniranih u SAD zbog buđi i insekata, Kina i druge nacije pribegli su izbeljivanju i fumigiranju tog belog luka sa metilbromidom, visoko toksičnim pesticidom koji je zabranjen u nekim oblastima.

Postoji opcija. Plati nešto više kada kupuješ lokalno uzgajan beli luk ili kupi domaće uzgajane organske glavice belog luka. Ironično, toksične mere u pokušaju da spreče uvezeni beli luk da se pokvari takođe inhibiraju sposobnost da proklija.

Proklijao beli luk je još i zdraviji

NASTAVAK PROCITAJ NA SLEDECOJ STRANICI

1 2